19. märtsi Restart: mis mureks Eesti IT haridusega?

16. märtsil toimus Tallinnas konverents teemal “IT spetsialistid 2013 – Eesti konkurentsi- ja ekspordivõime allikas”. Oleks ju suurepärane, kui meie IT spetsialistid oleksid aastal 2013. Eesti ekspordivõime allikaks, kuid vaadates statistikat tundub see veidi utoopiline. Aasta tagasi oli Eesti IT ettevõtete ekspordi osakaal käibest 10%, mis on neli korda vähem kui Lätis ja kolm korda vähem kui Leedus. Meil ei ole mõtteid mida müüa?

Tänases Restardis rääkisime IT-haridusest ja sellest, kuidas hariduse abil saaks meie IKT sektori konkurentsivõimet tõsta.

Saates osalesid Kristjan Mändmaa Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemiast, kes on seal sügisest avamas uut õppekava Virtuaalkeskkondade loomine ja arendus ja Ants Sild, BCSi juhatuse liige ning Eesti Kutsekoja juhatuse liige. Üle Skype jagas oma mõtteid kuulajatega Skype Eesti tegevjuht Sten Tamkivi. Saadet juhtisid nagu ikka Henrik Aavik ning Andrei Korobeinik.