26. septembri Digitund: Kuidas juhtida kopterit ilma sinna sisse istumata

Mudelkopterid

Septembri viimane Digitund tõuseb mudelkopterina õhku ja vaatab, mis sealt näha on. Ville Vellend on sadu tunde lennanud RC-kopterite entusiast ja tema käest uurime kõike, mis selle hobi juurde kuulub. Saame teada, kuidas lendamisega alustada, kuhu investeerida ja kui kulukas see on. Ville räägib ka seda, miks tasub kõigepealt lennata hoopis simulaatori peal :)

Saate esimese osa täidavad aga uudised. Facebook vihastab Eesti rahvast pidevalt uuenedes ja lisaks katsetatakse inimtaluvuse piire mahutades kasutaja uudisvoo lehele nüüdsest veelgi rohkem infot. Nikonil suured mõõtmetelt väiksed uudised – siseneti vahetatava optikaga mittepeegelkaamerate turule. Henrik räägib veel ka oma koguemusest Google’i omalaadse mobiil-ID’ga ehk kaheastmelise tuvastusega, mis on oluliselt turvalisem tavaparooli kasutamisest.

Meego

Kaido Väljamäe proovis kaht Meego operatsioonisüsteemiga sülearvutit ning anname oma hinnangu, kas tasub sellise soetamisele mõelda. Juurdleme ka tehnoloogiahiiu HP koridorides toimuvate veidruste üle ning tutvustame Elisa uut pilvepõhist telefonikeskjaamateenust.

Koolirubriik: Kuidas internetist põnevaid veebilehti avastada.

Lingid

Kuula Digitundi otse siit või lae alla mp3: http://media.kuku.ee/digitund/digitund20110926.mp3