17. oktoobri Digitund: väga vastuoluline Nokia N9 on lõpuks saabunud!

Kohe-kohe on turule jõudmas tehnoloogiamaailmas väga palju kära tekitanud Nokia N9. Glen ja Henrik on mõlemad seda telefoni pikemalt proovinud ja stuudios tekib tuline arutelu, et kas üldse ja miks on see seade eriline ja hea. Paljud hardcore tehnoloogiafriigid on öelnud, et see telefon tuleb soetada juba ainuüksi selle tõttu, et see on kihvt nähtus, mida enam ei tehta, kummaline rariteetne kurioosum.

Lõppkokkuvõttes ohkame jällegi Nokia sihitu ja järjepidematu tegutsemise peale, mida sümboliseerib ka nende viimane konkurss uue Nokia Tune’i leidmiseks, mis tegelikult ei saa ikkagi olema uus Nokia Tune… ?!?

Oleme järgi proovinud ka Apple’i uue mobiilseadmete opsüsteemi iOS5 ja tutvustame sealseid pisikesi, kuid väga kasulikke uuendusi nagu iMessage, iTunes WiFi Sync ja iCloud.

Facebook kogub kasutaja kohta õudustäratavalt palju infot. Euroopa aktivistid on loonud aga ühenduse Europe versus Facebook ning õpetavad, kuidas Facebooki kiusata ja kogu see info sealt kätte saada :) Lingid allpool.

Räägime Eestis kehtestatud tühja kasseti tasust, mida maksab igaüks meist ostes mõne tühja meediumi. Maks on kehtestatud sildi all “maksta autoritele lindistamise tõttu saamata jäänud tulu”. Mart Parve võtab meie suhtumise tollesse hästi kokku: ”Sama hästi võiks olla ka auto soetamisel kiiruse ületamise lisamaks 8%, et nagunii oled sa selline kabajantsik ja hakkad kohe hoolsalt kiirust ületama.” Teda toetab ka Glen, kes on helilooja ning teatab, et sellest maksust saadav tulu autorile on äärmiselt minimaalne.

Saates veel: Windows 7 on maailma populaarseim operatsioonisüsteem, USA valitsus kardab Hiina riistvaratootjat Huaweid ja Microsoft sai Euroopalt loa Skype’i ostuks… ja palju muud!

Koolirubriik: kuidas Chrome’i sirvimise ajalugu paremaks muuta.

Lingid:

Kuula saadet otse siit lehelt või lae alla mp3: http://media.kuku.ee/digitund/digitund20111017.mp3