8. oktoobri Buum: Pärsia lahel pärleid püüdmas

Samal ajal, kui Kreekas alandatakse riigitöötajate tasusid suure kisa saatel 3-4%, tõstetakse Kataris palku ja pensione 60%. Räägime Pärsia lahe piirkonda investeerimisest. Külas on LHV Pärsia Lahe fondi juht Joel Kukemelk.

Uurime, mis konkreetsetest riikidest käib jutt ja kuivõrd ühetaolised või erinevad need riigid on. Jõukuselt on need riigid Eestist kindlasti üle, kuid kui kõrge on seal sotsiaalne arengutase ja kuidas sealne kultuur mõjutab näiteks kohalikku pangandust?

Maavarad on ju kaduvad ressursid. Räägime, kui jätkusuutlikud ja konkurentsivõimelised on nende riikide majandused ja kas sinna üldse tasub investeerida. Ega seal praegu buumi ei ole?

Uudised: Aktsiastrateegid prognoosivad USA turgude rallit 4. kvartalis. Sama prognoositi ka 2008. aastal enne suur krahhi… Inflatsioon ei lase Euroopa Keskpangal intressimäärasid langetada ning Inglismaa inflatsioon on lausa nii kõrge, et keskpank käivitas uue rahatrüki.

Steve Jobsi lahkumineLahkus Apple’i asutaja ja pikaajaline juht Steve Jobs. Kas investorid muutuvad nüüd Apple’i suhtes ettevaatlikuks või on Jobs loonud piisavalt hea vundamendi ning usk ettevõttesse on endiselt tugev?

Kuula saadet otse siit lehelt või lae alla mp3: http://media.kuku.ee/buum/buum20111008.mp3