8. oktoobri Restart: räägime meedia tulevikust

Restardil on külas Eesti meedia grand old man Meelis Mandel (Äripäeva juht). Küsime tema versiooni meedia tuleviku kohta. Millal paberajalehed kaovad, mis tuleb selle asemele ja kas Äripäev on selleks valmis?

Räägime iPadi versioonist, millega Äripäev tuleb turule novembris. Meelis Mandel ja saatejuhid on eri arvamusel selle koha pealt, milline peaks olema ajalehe elektrooniline versioon. Kui Meelis tahab elektrooniliselt versioonilt pigem paberlehe koopiat, siis Henrik peab loomulikuks, et lugedes mõnest bändist, saab ta piisava võimekusega seadme korral kohe kuulata ka selle muusikat. Uurime, milline täpselt tuleb siis Äripäeva versioon ja kuhu arenetakse edasi.

Uurime ka Eesti Ekspressi kogemust – nende iPadi appist räägib Priit Hõbemägi. Katsume temalt välja uurida, kui palju reaalselt praegu juba EkspressPro’l kasutajaid on. Küsime, kui kallis on üldse digilehe valmistamine, kas see tasub ära ja kui suur tiim selle taga on.

Teame, et Ekspressi paberlehe ja iPadi sisu on erinevad. Priit Hõbemägi räägib ka oma visioonist, kuidas hakkab tulevikus muutuma sisu eri platvormidel. Kas tuleviku EkspressPro muutub pigem telekanali sarnaseks? Juba Ekspress Grupis on ligi 20 erinevat toodet, mida müüakse ja mis on omavahel küllalt keeruliselt ristviidatud. Kuidas peaks tänapäeva võimaluste juures kohandama oma ärimudelit ja kas peaks hakkama müüma sisu individuaalselt ja kasutajakeskselt?

Kuula saadet otse siit lehelt või lae mp3 oma arvutisse: http://media.kuku.ee/restart/restart20111008.mp3