28. aprilli Restart: mis asi on Eestis peatselt käivituv Skype’i nime kandev akadeemia?

Restardis on Sten Tamkivi ning Erki Urva, kelle abil käivitub 2012. aasta septembris Eesti IT-Akadeemia, millel taskus ka koostööleping Skype’iga. Saame teada, kuidas saada 500 uut inseneri aastas lisaks, millised on Eesti koolihariduse peamised probleemid ja milline on Eesti IT-hariduse tulevik.

Naljaga pooleks olevat IT-akadeemia esimene haridusprojekt Eestis, mis ei alga maja ehitusest. Küsime, kust sai IT-akadeemia loomine alguse ning mis on selle asutuse olemus. Kuidas hakkab akadeemiast kasu saama tulevane üliõpilane ning kuidas täpselt hakatakse Eesti IT-õpet toetama?

Küsime, kas pannakse rõhku süva-IT’le ehk programmeerijatele ja kiibidisaineritele või toetatakse ka pehmemat poolt? Sten Tamkivi ütleb saates: “IT-haridust tuleb vaadata kahtpidi: üks on selline vertikaal, mis on IT-tööstus, kus programmeerijad istuvad ja kirjutavad koodi, ja teine, selline horisontaalne kiht IT-hariduses, mida Eesti samamoodi vajab, on samamoodi nagu inglise keel: tegelikult sa ei saa olla hea arst või hea lingvist või hea riigiametnik täna, kui sa IT-st mitte midagi ei tea.”

Saame ka teada, kuidas hakatakse õppekavasid mõõtma ja mis tingimusi ülikoolidele seatakse. Arutame, kuidas meelitada Eestisse tippõppejõude.

Räägime aga ka madalamast astmest: Eestis on probleem, et ei julgeta IT erialadele minna. Uurime mis on võimalikud sammud, kuidas ka põhi- ja keskkoolis saaks seda suhtumist reaalainete vastu muuta?

Kuula saadet otse meie veebist või lae mp3 alla siit.