25. mai Lõbusad objektiivid: Loodusfoto eri: Sven Zacek ja National Geographic

  • Sven Zacek räägib oma National Geographicus ilmunud kakupiltidest.
  • NG tegevust Eestis ja mujal tutvustab kohalik peatoimetaja Erkki Peetsalu.
  • Remo Savisaar räägib National Geographicu ikoonistaatusesse jõudnud fotograafidest.

 

Lae saade alla SIIT või kuula meie veebipleieris.

Erkki Peetsalu räägib meile 1888. aastal asutatud National Geographicust ja selle eripärast. Küsime, kas pildid ilmusid ajakirjas esimesest numbrist peale ning kuidas tunneb end pika ajalooga ajakiri iPadi ajastus? Kuuleme rahvusvahelise toimetuse tööst ja saame teada artiklite valmimise pikast ja põhjalikust protsessist.

Räägime näitusest NG ikoonid, mis avatakse peagi Tartus Jaani Kirikus. Kutse üritusele SIIN.

Ühe pildi loos rõõmustame selle üle, et värskes National Geographicus avaldati Sven Zaceku fotod ja artikkel ning uurime, kuidas see tal õnnestus. Põnevas intervjuus kuuleme sellest, kuidas Sven kakuga sõbrunes, pildid apraati sai ja nendest National Geographicus valik tehti.

Räägime ka kaku- ja muudest objektiividest ning aparaatidest ja nende ISO-võimekuse olulisusest loodusfotograafia juures. Arutame selle üle, palju omal ajal oleks Fred Jüssi nende Sveni umbes 40 000 kakupildi ilmutamise eest maksnud ning kuivõrd digitehnoloogia on kaasa aidanud eksperimenteerimisele.

Kakualbumit vaata SIIT.

Kuraatorirubriigis räägib Remo Savisaar National Geographicu ikoonidest Jim Brandenburgist, Paul NicklenistMicheal “Nick” Nicholsist ja Michael Quintonist.