22. juuni Lõbusad objektiivid: Viktor Koshkin ja strobism

  • Kulturist ja autokäru. Pilt: Viktor KoshkinFookuses on täna strobism – pildistamine stuudiovälkude asemel suure hulga väikeste kaameravälkudega.
  • Viktor Koshkin on täna saatekülalise rollis ja seda lausa mitmes rubriigis,
  • sest ka Ühe Pildi Lugu räägib täna Viktori fotost
  • ja kuraatorirubriigis tutvustab ta meile maailma esistrobist Joe McNallyt.

 

 

Viktor räägib meile täna, kuidas ta leiutas iseenda jaoks paljude väikeste kaameravälkudega pildistamise tehnoloogia ja siis hiljem avastas internetist, et seda kutsutakse strobismiks ja sellel on harrastajaid üle maailma. Kuuleme, mida võidab strobist klassikalise tehnikaga fotograafiga võrreldes ja kas tehnoloogial on ka miinuseid. Viktor räägib meile ka põnevast fotoseeriast pudelite plahvatustega. Sellekohane video.

Üks näidiskomplekt strobistile SIIN.

 

 

 

Ühe pildi loos kuuleme Viktorilt tema Muldkuna® projektist, mille raames tegi ta muuhulgas ühe huvitava foto Mustamäel prügikäru tõstvast kulturistist. Autor räägib, kuidas strobismi abiga saab ta joonistada valgust oma tahtmise järgi, minnes vahepeal objektile kasvõi 20cm lähedale ja valgustades soovitud erinevaid piirkondi. Galerii SIIN.

Kuraatorirubriigis kuuleme maailma esistrobistist, USA fotograaf Joe McNallyst, kelle galerii asub SIIN. Link ka ühele videole.