15.05 Digitund: massiivne lunavara-viirus pühib üle maailma

Alustame saadet ülevaatega värskelt maailmas möllavast lunavaras WannaCry, mis on krüpteerinud andmed tuhandetes arvutites rohkem kui 100 riigis. Kõige põhjus on lihtne turvaauk, mis uuendamata Windowsi on jätnud sellisele viirusele haavatavaks.

Saate pikemas osas räägime aga Eesti ettevõttest, kes on tehis-närvivõrkude abil teinud lahenduse Markus, mis inimese näo järgi tuvastab ta vanuse või identiteedi. Rääkisime saates külas olnud Markus Lippusega kuidas see toimib, milleks seda kasutada ja mida ettevõte teeb Ajujahi konkursil.

Uudistes jutuks:

  • WannaCry lunavara-viirus levib massiliselt
  • Elisa tõi välja oma rändluspaketid
  • Telia lubab ADSLi kiiruseid tõsta, Starman tõi välja 10 Gbps fiiberoptilise internetiühenduse

Saatejuht Hans Lõugas, külas Mailiis Ploomann Elisast ja Markus Lippus ettevõttest MindTitan.

Kuula saadet siit: