11.11 Restart: tehispäike, kunstlikud linnavaated ja maa-alused majad: milline võiks tänapäeval kontor olla?

 

Restardis on külas sisearhitektid Jan Graps ja Ken Ruut, kellega räägime nende kogemustest ja ideedest, milline võib tänapäeval olla üks hea kontor.

Tuleb välja, et Jan ja Ken on suured tehnoloogiasõbrad ning hakkavad Eestis ühte kontorisse paigaldama näiteks tehispäikest, räägivad võimalustest teha igavatest valgetest seintest projektorite ja ekraanide abil inspireerivad loodus- või linnavaated ja nii edasi.

Isegi lambid ei pea tänapäeval olema ainult lihtsalt valgusallikad, vaid võimaldavad varasemast palju nutikamalt tekitada kontoris meeleolu ja panna inimesed paremini ning rõõmsamalt tööle.

Kõige selle taustal hõljub aga küsimus igale firmale: miks te olemas olete ja kas kõik töötajad saavad sellest aru? Kui teil sellele vastust pole, siis, nagu tuleb välja, ei tasu loota, et te üldse kunagi endale ägeda ja töötajaid inspireeriva kontori suudate teha.

Saatejuhid Henrik Roonemaa portaalist Geenius.ee ning Taavi Kotka.