Rada Vabaks 17: Laia maailma

globe

Tänase saatekülalise, Fortumo juhatuse liikme Gerri Kodrese sõnutsi on hea müügimees eelkõige järjekindel. Kui visatakse uksest välja, tuleb aknast sisse ronida – kuid siin teevad paljud vea. Tagasi tuleb ronida ikka uue jutuga, mitte sellesama vanaga. Teisisõnu ei piisa ainult järjekindlusest vaid peab suutma ka kliendi huvidest aru saada ning neile paindlikult reageerida.

Fortumo on mobiilsete makselahenduste ettevõte, mille koduturuks on terve maailm, ning ettevõtte suurimad kliendid panustavad firma aastakäibesse umbes miljoni euro kaupa. Tartust alguse saanud ning seal senini kontorit pidava firma klientide hulka kuulub muide ka näiteks edukaim mobiilimängu-tootja, Angry Birdsi loojana tuntuks saanud Rovio, Fortumo investorite hulgast leiab aga sellise tutvustamist mittevajava nime nagu Intel. Kodres jagabki saates huvitavaid ja kohati ka üllatavaid nippe, kuidas maailma suurfirmades jalg ukse vahele saada, uksest sisse pääseda ning kord sees olles ka lepinguga välja tulla. Saadet rahastatakse läbi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest.